contact@pulsar-inspiration.com

home          over ons      contact   

De Pulsar visie is een integrale en dynamische methode voor duurzame verandering in mens, organisatie en samenleving


Ervaringen van deelnemers

“De bijeenkomsten en oefeningen helpen me om, volledig bewust van alles om me heen, in het oog van de orkaan van mijn dagelijks leven te staan, me te herinneren waar het me eigenlijk om te doen is.” - Marc
“Het Theatrum is niet naar binnen gericht, op eigen gewin, maar op wie ik werkelijk ben en wat mijn bijdrage is in de wereld.” — Constant
“Leren via beleving en expressie raakt me vanaf het begin, iedere keer weer. Elke keer is het nieuw.” —AnetteHet Theatrum

 Het Theatrum is een universele school voor levenskunst. In het Theatrum worden mystiek en de concreetheid van het dagelijkse op een unieke manier met elkaar verbonden. Werkelijk jouw leven ten volle leven is een ambacht. Alleen vanuit onze authenticiteit kunnen we verantwoording nemen voor wie we zijn, en voor wat we in de wereld doen. Het mystieke gaat over de verborgen kennis die universele wetmatigheden zichtbaar maakt. Deze wetmatigheden kunnen we inzetten als instrumenten in het dagelijks leven. Die kennis heeft een enorme impact op de kwaliteit van ons leven. Voor Michaël, die jarenlange ervaring heeft in meerdere mystieke tradities, is juist de verbinding tussen het meest innerlijke en het meest concrete uiterlijke essentieel. Daarin ben je zelf het instrument. In het Theatrum leer het eigene van jezelf te integreren met je vakmanschap, en het te gebruiken als bron in je werk en leven. 

In het Theatrum ga je dieper in op deze mystieke kennis, en de concrete toepassing hiervan in jouw leven. En tegelijkertijd reflecteer je op hoe de realiteit van jouw leven weer een spiegel is die je tot (zelf)kennis brengt. Het beperkt zich echter niet alleen tot jou als individueel mens. Universele kennis brengt ons bij een directe beleving van mens zijn, van hoe we met elkaar omgaan, en hoe we in de realiteit van de samenleving onze bijdrage kunnen geven aan een leefbare wereld.

Werkwijze

Het Theatrum werkt op een integrale wijze, waarin kennis (studie), gevoel, intuïtie, lichaam en echte beleving en doorleving elkaar afwisselen en versterken. Je leert hoe je het eigene van jezelf kan integreren met je vakmanschap, en kan gebruiken als bron in je werk en leven. Je opgedane inspiratie neem je mee in je dagelijkse leven, en tegelijk kun je je alledaagse ervaringen weer inbrengen als materiaal.

In het Theatrum wordt aandacht gegeven aan wat er uit het moment ontstaat. Het gaat er ook om te leren zien wat actueel is en om aandacht vraagt. Dat maakt het Theatrum heel levendig en ook direct vertaalbaar naar de realiteit van ieders leven. Er ontstaan als vanzelf thema’s die helpen om meer (in)zicht en invloed te krijgen op ons leven. 

Centrale thema's hierin zijn:

  • de werking van tijd en ruimte;
  • de kwaliteit van relatie en atmosfeer;
  • oefeningen voor ademhaling en gewaarzijn;
  • de 7 stappen van zingeving (Latifa);
  • in jezelf verankerd en verzameld kunnen zijn, ongeacht de omstandigheden;
  • de wetmatigheden van verandering, heling en intuïtie;
  • omgaan met ziekte, verlies, pijn en tegenslag;
  • het realiseren van je idealen in de wereld.


"Ten volle leven wie je bent. Dit is de kostbaarheid van ieder mens. Niet als iets naar binnen gerichts, maar van binnenuit naar buiten gericht."

Rumi

Een belangrijke inspiratiebron in het Theatrum is Maulana Jalaluddin Rumi (1217-1273). Rumi was de meest invloedrijke dichter en mysticus van zijn tijd: hij woonde het grootste deel van zijn leven in Turkije en schreef in het Perzisch. En nog steeds is zijn oeuvre immens populair; in Amerika is hij een van de bestverkochte dichters. In zijn werk staat hij stil bij de schoonheid en kracht van (goddelijke) liefde en inspireert je om het zélf te ervaren. Zijn werk roept bij velen een gevoel van bevrijding, van geluk op. Michaël is bezig met de vertaling van zijn belangrijkste werk, 'De Masnavi', waarvan er nu twee delen zijn uitgegeven.

universele school voor levenskunst
het eigene van jezelf integreren met jouw vakmanschap
mystieke kennis en universele wetmatigheden


Locatie

 Centrum Well,  een prachtige locatie in hartje Utrecht.

Data

Er zijn ongeveer 10 studiedagen per jaar.

Lidmaatschapskosten

Kennismakingsdag: €60,00

Inclusief koffie, thee en lunch

Lidmaatschap: € 67,00 per maand.

Vanwege inschrijving bij het CRKBO is er geen BTW verschuldigd.

  Algemene voorwaarden Pulsar Inspiration

Voor wie is het Theatrum?

Het Theatrum is voor mensen die het eigene van zichzelf willen integreren met hun vakmanschap, en willen leren hoe deze te gebruiken als bron in werk en leven. 

Je verwerft meer inzicht in het herkennen en vertalen van jouw unieke betekenis. Daarnaast krijg je reflectie, oefeningen en instrumenten aangereikt over hoe je jouw betekenis in relatie brengt tot anderen en tot de wereld. Tenslotte biedt het Theatrum als doorlopende school voor levenskunst een bijzondere mogelijkheid tot het realiseren van werkelijk duurzame verandering in jouw leven.

Kennismaken met het Theatrum?

Ben je geïnteresseerd in deelname aan het Theatrum, of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Wil je ervaren of het Theatrum iets voor je is? Je kunt je hieronder aanmelden voor een kennismakingsdag. 

Aanmeldformulier