contact@pulsar-inspiration.com

home        blog        over ons        contact         

De Pulsar visie is een integrale en dynamische methode voor duurzame verandering in mens, organisatie en samenleving


Locatie

 Centrum Well,  een prachtige locatie in hartje Utrecht.

Data

Er zijn ongeveer 10 studiedagen per jaar.
Data najaar:

Lidmaatschapskosten

Kennismakingsdag: €50,00

Inclusief koffie, thee en lunch

Lidmaatschap: € 65,00 per maand.

Vanwege inschrijving bij het CRKBO is er geen BTW verschuldigd.

  Algemene voorwaarden Pulsar InspirationHet Theatrum

 Het Theatrum is een is een school voor levenskunst voor wie zich op een verdiepende en integrale manier verder wil ontwikkelen in haar of zijn betekenis. In het Theatrum worden mystiek en de concreetheid van het dagelijkse op een unieke manier met elkaar verbonden. Voor Michaël is de verbinding tussen het meest mystieke innerlijke en het meest concrete uiterlijke essentieel. Daaruit is ook de Pulsar Visie zelf ontstaan. In zijn eigen zoektocht naar een zo universeel mogelijke mystiek kwam hij bij de weg van de soefi. Een universele mystiek van liefde, kennis en mededogen, zoals deze met name door de mysticus, geleerde en dichter Roemi vertolkt is.

In het Theatrum ga je dieper in op deze mystieke kennis, en de concrete toepassing hiervan in jouw leven. En tegelijkertijd reflecteer je op hoe de realiteit van jouw leven weer een spiegel is die je tot (zelf)kennis brengt. Het beperkt zich echter niet alleen tot jou als individueel mens. Mystiek brengt ons ook bij een directe beleving van mens zijn, van hoe we met elkaar omgaan, en hoe we in de realiteit van de mondiale samenleving nu onze bijdrage kunnen geven aan een leefbare wereld. In de ontmoetingen, elke eerste zondag van de maand, ‘werken’ we op een integrale wijze. Verstilling, oefening, toegepaste training, studie van mystieke werken, leergesprekken (sohbets), expressie ontwikkeling, beweging, dans (Sema), klank (zikr), natuurbeleving en uitwisseling wisselen elkaar af.  

In het Theatrum wordt aandacht gegeven aan wat er uit het moment ontstaat. Het gaat er ook om te leren zien wat actueel en aanwezig is en om aandacht vraagt. Dat maakt ontmoetingen heel levendig en ook direct ‘vertaalbaar’ naar de realiteit van ieders leven. Er ontstaan als vanzelf thema’s die ons helpen meer zicht en invloed te krijgen op ons leven. Het werkelijk innerlijk verstaan en doorleven van universeel (menselijke) wetmatigheden helpt daar enorm bij.

Centrale thema's hierin zijn:

  • de werking van tijd en ruimte;
  • de kwaliteit van relatie en atmosfeer;
  • oefeningen voor ademhaling, lichaam en gewaarzijn, o.a. in de natuur;
  • de 7 stappen van zingeving (Latifa) en de 8e stap "de weg van het zwaard'';
  • in jezelf verankerd en verzameld kunnen zijn, ongeacht de omstandigheden;
  • de wetmatigheden van verandering, heling en intuïtie;
  • omgaan met ziekte, verlies, pijn en tegenslag;
  • het realiseren van je idealen in de wereld.

Inspiratie vanuit de Soefi mystiek

Soefi wordt ook wel de 'pelgrim van het hart’ of ‘pelgrim van de ziel' genoemd. Om als pelgrim midden in de wereld het anker in jezelf te vinden, en zo steeds weer op weg te zijn met wat je daarin tegenkomt. De betekenis van het woord ‘soefi’ kan worden herleid tot het woord ‘safa’, wat zuiver betekent. De mysticus Rumi is hierin een wezenlijke inspirator, zowel in zijn mystieke werk als zijn oproep om ten volle te leven en voorbij de scheidingen te gaan in cultuur en godsdienst. De soefiweg is een weg van overgave vanuit een diep besef van onze waarde. Het behoort niemand toe, geen instituut, en geen kerk. Het is de weg van mensen, de weg van terugkeer tot onszelf.


"Ten volle leven wie je bent. Dit is de kostbaarheid van ieder mens. Niet als iets naar binnen gerichts, maar van binnenuit naar buiten gericht."
doorlopende leerschool
inspiratie vanuit de Soefi mystiek
concrete toepassing in dagelijks leven


Ervaringen van deelnemers

“De bijeenkomsten en oefeningen helpen me om, volledig bewust van alles om me heen, in het oog van de orkaan van mijn dagelijks leven te staan, me te herinneren waar het me eigenlijk om te doen is.” - Marc
“Het Theatrum is niet naar binnen gericht, op eigen gewin, maar op wie ik werkelijk ben en wat mijn bijdrage is in de wereld.” — Constant
“Leren via beleving en expressie raakt me vanaf het begin, iedere keer weer. Elke keer is het nieuw.” —Anette

Kom kennismaken

Voor wie is het Theatrum?

Het Theatrum is voor mensen die zich op een verdiepende en integrale manier verder willen ontwikkelen. Je verwerft meer inzicht in het herkennen en vertalen van jouw unieke betekenis. Daarnaast krijg je reflectie, oefeningen en instrumenten aangereikt over hoe je jouw betekenis in relatie brengt tot anderen en tot de wereld. Tenslotte biedt het Theatrum als doorlopende leerschool een bijzondere mogelijkheid tot het realiseren van werkelijk duurzame verandering.

Kennismaken met het Theatrum?

Ben je geïnteresseerd in deelname aan het Theatrum, of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Wil je ervaren of het Theatrum iets voor je is? Je kunt je hieronder aanmelden voor een kennismakingsdag. 

aanmeldformulier