contact@pulsar-inspiration.com

home        blog        over ons        contact         

De Pulsar visie is een integrale en dynamische methode voor duurzame verandering in mens, organisatie en samenlevingWat van jou is, is van jou

Schakelen. De hele dag door, telkens weer. Als je snel kunt schakelen tussen de ene en de andere situatie, is dat fijn. Het maakt heel veel zaken makkelijker en lichter, vooral in je hoofd. Schakelen is nodig omdat je anders door de tijd heen de ene situatie na de andere opstapelt. En dit opstapelen kun je niet eindeloos blijven doen, dit is veel te zwaar. En ook al denk je nu ‘er komt nog een moment dat ik dit of dit nodig heb’, vaak is dat niet zo, dus laat los, schakel.

Als je schakelen en loslaten moeilijk vindt, kun je bijvoorbeeld de volgende simpele oefening doen. Als je een ruimte ingaat ontmoet je daar iets of iemand. Als je deze ruimte weer uitgaat, en je stapt over de drempel, probeer dan die situatie achter je te laten. Oefen het maar eens: ruimte in, eruit en laat los. Dit oefenen in schakelen en in het loslaten van zaken die niet meer belangrijk zijn en niet (meer) van jou zijn, is heel erg belangrijk. Het geeft een enorme verlichting. Je gaat het volgend moment fris en open tegemoet.

De meeste kennen dit wel: hoe je kunt blijven hangen in een bepaalde atmosfeer.  Atmosfeer, of kortweg sfeer of stemming.  Een bepaalde ervaring kan een nare sfeer geven, of er hing al een nare sfeer in een ruimte of situatie. En juist dat kan lang bij ons blijven hangen en een volgende ontmoeting weer beïnvloeden. Denk aan eigen atmosfeer, die van gebeurtenissen of situaties en van andere personen. Zoals de zware gevoelens van jezelf of van een ander, de moeizame relatie tussen collega’s van je team of de lastigheid van een bepaald gesprek. Dit kan je heel veel energie kosten.

Ik daag je uit hier iets aan te doen. In mijn training Versterk je relaties en samenwerking leer je hoe je kunt spelen en schakelen met atmosfeer. En hoe je het positief kunt stimuleren. Met inzicht en oefeningen leer je atmosfeer positief te beïnvloeden en zelf een betere atmosfeer uit te stralen. Als je dit doet, komt het direct ten goede aan je relaties en samenwerkingen.

Onthoud nog dit; wat wezenlijk van belang is, gaat vanzelf met je mee. Wat je denkt allemaal te moeten onthouden, kun je juist beter loslaten. Al die zaken die niet van jou zijn. Die situaties en personen die je met je meedraagt, zonder dat dit nog echt betekenis heeft. Ben je hier bewust van en neem mee wat je wilt meenemen. Wat van jou is, is van jou.


Michaël

Heb je vragen of wil je hierover doorpraten? Neem dan zeker contact met me op: contact@pulsar-inspiration.com.

Ben je een professional die in zakelijke settings als consultancy, onderwijs of gezondheidszorg veel te maken heeft met atmosfeer, communicatie, relaties en samenwerken? Dan nodig ik je van harte uit voor de training Versterk je relaties en samenwerking.